2016. október 01. 21:12 - szabo.laszlo

Mi is a baj?

Leírtam, hogy miért nem népszavazás ez a népszavazás. Ha nekem nem hisz valaki, kérdezze meg Orbánt, szerinte is csak érzelmi tétje van, nameg hamuba sült pogácsa a brüsszeli beszélgetésekhez. Attól, hogy 10 milliárdba kerül a pogi, még nem lesz belőle népszavazás.

Leírtam, hogy a konkrét és nem is ere vonatkozó kérdésről eltekintve miért is kellene segíteni a menekülteket.

Tudom, a menekültek, a terroristák, a vallási fanatizmus rengeteg problémát is hoz magával. Azt is tudom, hogy ezen problémák megoldásában a legnagyobb fegyver a demokratikus, szekularizált jogállam, nem pedig politikai elit néphülyitése.

A fentiek miatt fogok érvénytelenül szavazni.

Többen leírták mi a legnagyobb gond ezzel az egésszel. Sok baj van vele persze (mondjuk a milliárdos lopás, a közpénzből párt kampány, a köztévé propaganda csatornává válása, önkormányzatok zsarolása stb.), de szerintem is a közgondolkodásra, az ország minőségére gyakorolt romboló hatása az igazán félelmetes.

Gyűlölködő, elzárkózó, gonosz, agresszív és hisztérizált lett a társadalom. Teljesen természetes mások leöléséről beszelni - és még csak nem is a menekültekről, hanem honfitársainkéról. Nem is tűnik mar fel, milyen antihumánus és kegyetlen lett a közbeszed, nammeg a hétköznapi magánbeszélgetések. Hihetetlen, hogy milyen könnyen sikerült ezt elérni a Fidesznek.

Ez az a felmérhetetlen kár, ez az igazi veszély. Sokan szinte könyörögnek a diktatúráért, a deportálásokért, az agresszív militarizmus általánossá vált.. A társadalmat pánikba ejtették, nincs nincs lehetőség racionális, megfontolt döntéseket hozni. (Hiszen az életünk a tét! 1 milliárd muszlin terrorista akar mindenkit megerőszakolni!).

Ez egyébként a népnyúzó rabló diktatúrák jól bevált módszere, harc a fiktív ellenséggel, behódolva saját elnyomó rezsimünknek.

Ezek lennénk, mi, magyarok? Rettegő, gyűlölködő birka nép? Remélem, hogy honfitársaim jobbak ettől - és csak Orbánék ravaszsága, és a saját butaságuk miatt mutatják most magukat silány embereknek. Remélem, hogy a magyar emberek a lelkük mélyen  rendesebbek: bekések, okosak, együttműködőek, szolidárisak, irgalmasak és humánusak. Legalábbis annak kellene lennünk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://respublica.blog.hu/api/trackback/id/tr5811758895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása